Beneficiile Uleiului de Lavandă pentru Îngrijirea Pielii și a Părului

Introducere

Lavanda se referă la soiurile cultivate din Lavandula angustifolia, o plantă provenită din Europa, susținută de călătorii mediteraneene. Locuitorii locali își amintesc de beneficiile sale pentru sănătate, precum și de calitățile sale în rândul săpunurilor și parfumurilor. Dar beneficiile uleiului de lavandă și ale florilor proaspete de lavandă asupra pielii și a părului încep să se bucure de o mare recunoaștere în lumea modernă.

Ce este Uleiul de Lavandă?

Uleiul de lavandă este un ulei esențial full-bodied obținut prin distilarea cu aburi a florilor uscate sau proaspete de lavandă. Lavanda are un miros dulce, floare, acru și proaspăt. Cu toate acestea, culoarea uleiului de lavandă variază în funcție de locul de proveniență. Culoarea violet a uleiului de lavandă ține de conținutul său de antocian.

Conținutul de antocianuri al uleiului de lavandă poate varia de la producător la producător, dar, în general, se consideră că un nivel adecvat de antocianuri în uleiul de lavandă, care oferă antioxidanți și proprietăți anti-inflamatorii, în beneficiul tuturor tipurilor de ten.

Beneficiile Uleiului de Lavandă

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai versatile și importante uleiuri esențiale existente. Indiferent dacă busolați către uleiul esențial ca remediu natural sau folosiți ulei de lavandă ca element de frumusețe, capabilitățile sale au evoluat în timp, fiind acum cunoscută ca unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru frumusețe și bine-stare.

Uleiul de lavandă oferă un număr de beneficii pentru îngrijirea pielii și a părului, cum ar fi calmarea inflamației, diminuarea acneei, unificarea tenului și hidratarea părului. În timp ce multe dintre aceste beneficii sunt evidente, sunt și alte avantaje pe care le oferă uleiul de lavandă. Iată mai jos câteva dintre ele.

1. Detoxifierea Pielii

Uleiul de lavandă poate fi folosit pentru a curăța cumva pielea de toxinele care o încarcă. Acest lucru este posibil datorită proprietăților antiseptice ale uleiului de lavandă și e iscaposibil să aplicați uleiul pe un pachet de țesut umezit și să aplicați delicat pe față pentru a curăța suprafața pielii.

2. Prevenirea și Tratarea Acneei

Uleiul de lavandă poate fi utilizat în mod eficient pentru a preveni și trata acneea. Este foarte bine cunoscut că proprietățile anti-inflamatorii ale uleiului de lavandă ajută la reducerea inflamației provocate de acnee. Uleiul de lavandă este non-gras și poate fi folosit zilnic pentru a preveni și pentru a trata acnee.

3. Calmarea și Rejuvenarea Pielii

Uleiul de lavandă conține apicrițere, care ajuta la calmarea pielii, pentru a reduce roșeața sau inflamația și a ajuta la regenerarea și cicatrizarea țesuturilor. Asta face ca uleiul de lavandă să fie bun pentru reducerea cicatricilor, a liniilor fine și a ridurilor și prevenirea îmbătrânirii pielii.

4. Reîmprospătarea Tenului

Uleiul de lavandă poate fi folosit pentru a reîmprospăta pielea. Unele cercetări arată că adăugarea de ulei de lavandă la o compoziție de curățare a feței ajută la curățarea profundă și menținerea unui ten proaspăt și sănătos.

5. Hidratarea Pielii și Părului

Uleiul de lavandă are proprietăți emoliente și hidratante și poate ajuta la prevenirea uscăciunii pielii și a părului. Poate fi folosit în mod regulat pentru a hidrata pielea, inclusiv pe pielea cu tendințe de uscare și iritare. Uleiul de lavandă are, de asemenea, capacitatea de a împiedica pierderea de umiditate, ceea ce face ca pielea să rămână hidratată, tonificată și închisă la culoare.

6. Stimularea Fibrelor de Păr

Uleiul de lavandă are o compoziție minunată pentru stimularea foliculilor de păr. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui la foliculii de păr, stimulând în același timp rădăcinile părului și îmbunătățind densitatea și creșterea părului.

7. Estomparea Cicatricilor și a Vergeturilor

Uleiul de lavandă poate fi folosit pentru a estompa cicatricile și vergeturile. Cicatricile și vergeturile sunt create prin modificarea ț