Cum să elimini cuticulele și să eviți deteriorarea unghiilor

Raportarea cuticulelor poate fi un pas important în rutina de îngrijire a unghiilor și a mâinilor, dar această activitate poate deveni dăunătoare atunci când este efectuată necorespunzător. Cuticulele își fac treaba și, de obicei, este mai bine să le lăsați intacte dacă posibil. În această următoare, îți voi oferi câteva sfaturi și informații despre eliminarea și îngrijirea cuticulelor, astfel încât să te bucuri de unghii lungi și frumoase!

Ce sunt cuticulele și de ce este important să le păstrezi?

Cuticulele sunt stratul de piele care despărțează unghia de cuticulă și se formează de-a lungul marginii unghiei. Acestea sunt, de fapt, un mecanism de protecție al organismului, care ajută la prevenirea infecțiilor. Cuticulele editate la fel ca unghiile, necesită o hydratare adecvată. Pur și simplu, să nu le scoți nu înseamnă că nu le îngrijești.

Deși poate fi tentant să eliminați cuticulele, dacă sunt prea mari sau prea groase, acest lucru poate dăuna mult unghiilor și poate duce la deteriorarea lor. Poți reduce dimensiunea cuticulelor lăsându-le în baia de apă caldă și hidratându-le folosind uleiuri sau creme de cuticule sau o cremă hidratantă specială. Îngrijirea corectă a cuticulelor și produsele necesare pentru aceasta sunt trei pași importanti pentru prevenirea deteriorării unghiilor noastre.

Cum să elimini cuticulele?

Dacă dorești să elimini cuticulele, începe de la unghii curate și șterse. Toarce câteva învelitori preparate sub apă fierbinte caldă pentru a ajuta cuticulele să se înmuie. Acum este momentul să folosești un instrument ușor de tăiat cuticule, curat și nou. Acest instrument te poate ajuta să îndepărtezi cu mare ușurință cuticulele, după ce ai înmuiat pielea. Folosește simple tăieturi liniare pentru a îndepărta cu grijă și precizie cuticulele.

Urmează să taie în mod regulat unghiile pentru a păstra lungimea și forma. Taie-l în linie dreaptă pe partea de sus și câțiva milimetri de-a lungul marginilor laterale. Nu mai tăiați din lateral, deoarece aceasta va încețoșa marginile laterale și îți va oferi unghii simple. Folosește un polizor și un buffer pentru a netezi durate și schițe ciudate raclite în unghii. Asigură-te că nu presezi prea tare pe unghii atunci când folosești un polizor, sau îți poți deteriora unghiile.

În cele din urmă, lucrul cel mai important pe care trebuie să îl faci este să îngrijorezi unghia. Folosește un file de mână mediu sau un buffer ușor pentru a îndepărta orice resturi de pe unghii. După ce ai îndepărtat murdăria, aplică o cantitate mică de cremă hidratantă sau ulei de cuticulă pe marginile unghiei cu ajutorul unei pensule mici.

Cum să eviţi daunele unghiilor?

Mulți oameni folosesc produse premade pentru eliminarea cuticulelor sau o betadina pentru a desprinde cuticula, dar acest lucru poate fi extrem de dăunător pentru unghiile tale. Puteți de asemenea să împingeți cuticulele înapoi folosind un instrument special. Acest lucru ajută la îndepărtarea cuticulelor de pe unghii, dar va fi extrem de dureros și poate provoca daune asupra structurii unghiilor.

Aplicați întotdeauna un instrument curat pentru a elimina cuticulele și nu mai folosiți instrumentul acela dacă nu este curat sau sunt urme de bacterii pe acesta. Amintiți-vă întotdeauna să vă spălați bine mâinile înainte și după ce ați lucrat cu instrumentul dvs. pentru a preveni infecții sau deteriorarea unghiilor.

Mulți oameni cred că tragerea cuticulelor este necesară, dar aceasta nu este o practică bună de sănătate. Tragerea cuticulelor poate cauza infecții, decolorări, uscare sau deteriorarea unghiilor. Dacă observați că cuticulele sunt uscate sau greu de îndepărtat, utilizați produse speciale pentru cuticule, încercați un tratament hidratant sau aplicați uleiuri speciale pentru a înmuia cuticulele.

În cele din urmă, aplicați lacul dvs. preferat pentru a proteja unghia. Un lac de unghii cu un concentrat mare de protecție va preveni îmbătrânirea prematură a unghiilor și uscarea în profunzime. Aplicarea unui topcoat săptămânal va ajuta, de asemenea, la prevenirea deteriorării unghiilor, în timp ce vă păstrați unghiile frumoase