Instrumente și materiale pentru manichiură

Fie că ești un profesionist în domeniul manichiurii sau îți place doar să experimentezi acasă, este esențial să ai la dispoziție instrumentele și materialele potrivite. În acest articol, îți vom prezenta o listă de instrumente și materiale esențiale pentru manichiură.

Pila de unghii

Primul instrument, și poate cel mai esențial, pe care orice persoană interesata de manichiură îl are în trusa sa de frumusețe este pila de unghii. Aceasta te ajută să dai formă unghiilor tale și să le slefuiești marginile aspre. Există multe tipuri de pile de unghii pe piața, inclusiv cele cu granulație fină pentru unghii naturale și cele cu granulație aspră pentru unghii artificiale.

Forfecuță pentru cuticule

Un alt instrument esențial pentru manichiură este forfecuța pentru cuticule. Aceasta este folosită pentru a tăia pielea moartă de la baza unghiei. În acest fel, îți poți menține cuticulele frumoase și sănătoase, iar rezultatul va fi o manichiură mult mai curată și mai înfrumusețată.

Trusa de unghii

O trusă de unghii cu instrumente profesionale nu ar trebui să lipsească din dotare. Aceasta include o varietate de instrumente de care ai nevoie pentru a realiza o manichiură perfectă, cum ar fi pile de unghii, forfecuță pentru cuticule, clești de unghii, spatule și altele asemenea.

Lac de unghii

Aceasta poate fi cel mai distractiv și vizibil aspect al manichiurii tale. Lacul de unghii vine în nenumărate culori și finisări, de la nuanțe delicate și naturale până la culori puternice și luminoase. Poți să folosești un lac de unghii simplu sau să-ți încerci mâna la diferite modele de artă pe unghii.

Top coat și base coat

Top coat-ul și base coat-ul sunt esențiale dacă vrei să obții o manichiură de durată. Base coat-ul ajută la protejarea unghiei de pete și la întărirea acesteia, în timp ce top coat-ul sigilează culoarea și adaugă strălucire.

Solvenți și dizolvanți

Aceste produse sunt necesare pentru a elimina lacul vechi de unghii sau pentru a curăța orice accidente care se pot întâmpla în timpul procesului de aplicare a lacului de unghii. Îți recomandăm să alegi solvenți și dizolvanți fără acetonă, deoarece acestea sunt mult mai blânde pentru unghiile tale.

Instrumente pentru decorarea unghiilor

Dacă vrei să îți încerci mâna la arta pe unghii, vei avea nevoie de o serie de instrumente de decorare. Acestea pot include pensule de detaliu, punctatoare, bandă pentru unghii, sclipici și pietre decorative.

Lampă UV / LED

Dacă preferi lacul de unghii semipermanent, atunci o lampă UV sau LED este un instrument indispensabil. Această lampă ajută la uscarea rapidă a lacului de unghii și întărirea acestuia pentru a asigura o manichiură care să reziste mai mult timp.

Aplicatoare de strasuri

Un alt instrument care poate aduce strălucire și profunzime manichiurii tale este aplicatorul de strasuri. Acesta vine cu un capăt cu ceară care face aplicarea pietrelor strălucitoare extrem de ușoară.

Acestea sunt doar câteva dintre instrumentele și materialele esențiale de care ai nevoie pentru a-ți realiza manichiura acasă sau într-un salon de înfrumusețare. Cu instrumentele potrivite, poți obține rezultate profesionale chiar și fără a fi un expert.