Cum lipsește Uleiurile esențiale de Acid din Piele și ce Uleiuri naturale ne pot ajuta?

Pielea ta poate câștiga în mod semnificativ prin introducerea unor uleiuri esențiale de acid (EFAs) în regimul său de îngrijire. Aceste uleiuri esențiale oferă numeroase beneficii pentru piele și sunt în mod special utile pentru cei care se confruntă cu produse uscate, mâncărimi, infecții, îmbătrânirea prematură a pielii și alte problem dermice. Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea texturii, a stării generale de sănătate a pielii și poate chiar minimiza apariția liniilor fine de expresie. Uleiurile esențiale se găsesc în produsele de ulei îmbogățite și, prin urmare, aceasta ar trebui să fie prima ta sursă atunci când vine vorba de EFAs. Cu toate acestea, cele mai eficiente și adesea mai convenabile opțiuni pentru adăugarea lor în regimul de îngrijire este să adăugați uleiuri vegetale naturale.

De ce uleiuri esențiale de Acid?

Un surs ușor absorbabil de nutrienți esențiali, uleiurile esențiale sunt foarte importante pentru menținerea hidratării optime și sănătății pielii. Ele nu sunt, în mod obișnuit, produse de corpul nostru, astfel încât acestea trebuie luate din alimentația noastră sau aplicate direct pe piele. O deficiență de uleiuri esențiale (de obicei cei doi acizi grași Omega 3 și 6) poate duce la apariția simptomelor cum ar fi uscarea pielii, prurit și, nedorite, liniile fine ale feței și petele de pigmentare. Aceste acizi grași sunt, de asemenea, fundamentale pentru terminațiile nervoase și alte structuri în organism. Cu toate acestea, nu e necesar să te îndoiești dacă șifonul tău de cafea nu este destul de bogat. Există o mulțime de produse și surse naturale pentru a completa nevoia ta de EFAs, iar noi suntem pe cale să punem câteva la dispoziția ta.

Uleiurile Uleioase Pentru Beneficiile Pieței

Există o mulțime de produse diferite pe piață, iar unii ar putea fi mai buni pentru fața ta decât alții. Printre cele mai populare uleiuri alimentare, mai ales atunci când este vorba de beneficii pentru piele, sunt uleiul de pește, de floarea-soarelui, de canola și de susan. Acestea sunt toate surse bune de acizi grași omega 3 și 6 și ar trebui să se găsească într-o dietă sănătoasă plină de alimente naturale.

Uleiul de pește

Uleiul de pește se găsește în unele alimente comune, cum ar fi somonul, heringul, tonul și sardelele. Adăugarea unor astfel de alimente la regimul tău alimentar poate ajuta foarte mult pielea ta. Uleiul de pește este bogat în Omega 3 și unii chiar susțin că poate ajuta, de asemenea, la tratarea problemelor comune ale pielii, cum ar fi infecțiile, reacțiile alergice și eczemele. Dacă doriți să adăugați uleiul de pește în regimul dumneavoastră alimentar fără a consuma alimente pe bază de pește, puteți opta pentru suplimentele alimentare în formă de capsule sau tablete.

Uleiul de Floarea-soarelui

Personal, recomand adăugarea de ulei de floarea-soarelui în regimul după, cât mai des posibil. Uleiul de floarea-soarelui este, de asemenea, bogat în Omega 3 și 6 acizi grași și poate fi folosit ca o opțiune vegetariană la uleiul de pește. Uleiul de floarea-soarelui este foarte hidratant ireproșabil și poate ajuta, de asemenea, la stimularea colagenului și la prevenirea pierderii ridurilor.

Uleiul de Canola

Uleiul de canola poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de nutrienți pentru piele. Acest ulei conține acizi grași omega 9, care pot ajuta la prevenirea uscăciunii. Uleiul de canola conține, de asemenea, acizi grași Omega 6, care sunt un factor fundamental de hidratare și alinare a pielii. Uleiul de canola poate fi folosit pentru a hidrata și îngriji pielea fie în interior, fie prin aplicare externă. Se poate găsi în multe produse naturale și alte băuturi.

Uleiul de Susan

Uleiul de susan poate adăuga foarte mult la nevoile de nutrienți ale pielii. Acesta este bogat în acizii grași Omega 6 și 9 și conține, de asemenea, vitamina E, care este un factor fundamental în stimularea colagenului și a producției de elastină. Uleiul de susan poate fi folosit atât pentru hidratarea pielii, cât și pentru a vă lipește părul. Acesta poate fi găsit în multe produse cosmetice, băuturi și alimente.

Concluzii