Cum să obții mâini și genunchi luciosi, fără coșuri

Aproape orice persoană a trecut prin experiența de a avea coturi, fese și genunchi inestetici și aspri. Așa numitele „coșuri” pot diminua în mod semnificativ încrederea în sine a unei persoane și pot reprezenta o problemă, în special atunci când sunt văzute de un necunoscuț. Acestea sunt asociate cu pielea uscată sau urmele scurgerilor. Este important să vă știți pielea și să identificați ce cauzează asprimea.

Principalele cauze ale coturilor și genunchilor aspri sunt:

  • Piele uscată – se întâmplă adesea din cauza vârstei, a produselor pe bază de apă care usucă pielea sau a expunerii la vreme rece, la soare sau la schimbarea constantă de temperatură.
  • Iritație – se poate întâmpla din cauza hainelor prea strâmte, alergenilor și substanțelor care irită pielea.
  • Infiltrările pielii – se produc din cauza uscăciunii pielii, ca urmare a frecării sau a expunerii la șoc.

Hidratarea corectă este cheia

Pentru a preveni coșurile și asprimea, este important să vă asigurați că vă hidratați pielea corect. Adăugați creme și unguent în rutina dvs. de îngrijire a pielii. Apa este cea mai importantă pentru hidratarea pielii, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă spălați coturile și genunchii de 2-3 ori pe zi.

Pentru a vă asigura că hidratați pielea corect, trebuie să vă spălați fața cu o soluție specială și apoi să aplicați un strat subțire de cremă sau un produs adecvat pentru aproximativ o oră înainte de a vă culca. Unul dintre cele mai bune produse pentru pielea uscată și aspră ar fi uleiul de migdale. Acest ulei normalizează producția de sebum, asigurând o hidratare profundă, lăsând pielea netedă și fină.

Alte sfaturi pentru coturi și genunchi luciosi

Exfolierea regulată este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru a curăța pielea. Folosiți 3-4 ori pe săptămână un prosop umed și un scrub cu nutrețuri fine. Utilizați cu moderație scrub-urile, pentru că dacă le folosiți prea des, acestea pot agrava uscăciunea pielii.

Nu uitați să exfoliați și partea de dedesubt a coturilor și a genunchilor. Exfolierea regulată va ajuta la curățarea pielii și îi va îmbunătăți aspectul și textura. De asemenea, ar trebui să evitați spălarea excesivă a pielii și să folosiți un gel de duș sau un săpun foarte ușor. De asemenea, evitați produsele care conțin alcool, deoarece ele usucă și mai mult pielea.

Pielea aspră necesită, de asemenea, un tratament special. Este indicat să evitați expunerea excesivă la soare; în același timp, consumați produse bogate în vitamina E – cum ar fi nucile – și produse anti-îmbătrânire care conțin antioxidanți. Vitamina E acționează ca un important antioxidant și vă ajută să restabiliți elasticitatea și densitatea pielii.

Realizați exerciții de respirație pentru a face pielea mai fermă și să preveniți uscăciunea. Respirația profundă și relaxarea ajută la menținerea elasticității și fermității pielii. Efectuați aceste exerciții în fiecare zi pentru que obțineți mai *moleți și mai luciosi coturi și genunchi.

Tratamente naturale pentru coturi și genunchi

Pentru imediată și hidratare sumară, se recomandă aplicarea de suc de lămâie diluat într-o soluție de apă și miere în zonele prea aspre. Aceste produse sunt naturale și hidratează și exfoliază în același timp. La fel de hidratanți sunt si măștile de față și tratamentele pe bază de gheața.

Alte tratamente naturale se referă la săpunuri și produse pe bază de plante. Acestea pot fi folosite pentru a curăța în mod natural coturile și genunchii și pentru a-i face mai luciosi și mai netezi. Mierea de albine și sucurile de lămâie sunt utilizate de mulți ani pentru calmarea iritațiilor și îmbunătățirea texturii pielii.

Uleiurile esențiale au de asemenea puternice proprietăți de hidratare și curățare. Uleiul de migdale poate fi folosit pentru